Huurprijscheck in de vrije sector.

70% van de huurders betaalt teveel huur. Met de huurprijscheck kunt u uw maximale huurprijs berekenen.

De huurprijs check is een puntensysteem die door de Nederlandse overheid is samengesteld. Dit puntensysteem bepaalt wat jouw maximale huurprijs mag zijn. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een huurverlaging, eventueel met terugwerkende kracht.

Huurcheck

De huurprijscheck van de Huurcommissie helpt huurders met het bepalen van de maximale huurprijs. De overheid wilt hiermee huisjesmelkers tegen gaan en zorgen dat de huizenmarkt stabiel wordt.  In veel gevallen vragen verhuurders teveel huur en vanwege de krapte op de huizenmarkt zijn huurders vaak genoodzaakt akkoord te gaan met hoge huurprijzen die niet overeenkomen met de waarde van de woning. 

Vrije sector huurverlaging

Huurders doen er goed aan om zijn of haar huurprijs te laten checken en aan te laten passen. In sommige gevallen krijgt een huurder maanden, al dan niet jaren aan huurverlaging met terugwerkende kracht terug. Huurteam Nederland komt op voor kwetsbare huurders en helpt met de juridische stappen om deze huurverlaging te realiseren.

 Niet alleen Nederlanders maar ook veel expats zijn de dupe van huurprijzen die abnormaal hoog zijn. Laat uw recht op een huurverlaging niet aan u voorbij gaan. Vraag gratis en vrijblijvend advies aan om te kijken wat Huurteam Nederland voor u kan betekenen. 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een huurverlaging?

Huurprijscheck Huurcommissie

De Huurcommmissie doet uitspraak of uw woning volgens de puntentelling sociaal of vrije sector is.