"Mijn verhuurder betaalt niet"

U bent in het gelijk gesteld en na de uitspraak van de Huurcommissie heeft u recht op een huurverlaging met terugwerkende kracht.

De uitspraak van de Huurcommissie is bindend en de verhuurder is verplicht de uitspraak op te volgen. In sommige gevallen wilt de verhuurder niet betalen. U kunt dan hulp krijgen bij het incasseren van de te veel betaalde huur.

Borg terugbetalen

Ook als de verhuurder uw borg niet wilt terugbetalen bieden wij bemiddeling aan. In eerste instantie proberen wij er eerst samen met de verhuurder uit te komen. Lukt dit niet? Dan starten wij een juridische procedure. Lees hier alle tips als uw verhuurder de borg niet wilt terugbetalen

Incasso procedure

Huurteam Nederland begeleidt huurders met procedures maar heeft ook een eigen incassoservice die huurders in Nederland helpt om te veel betaalde huur terug te vorderen.

Na een maandenlange procedure bij de Huurcommissie heeft u eindelijk de uitspraak. U bent in het gelijk gesteld. U krijgt een huurverlaging met terugwerkende kracht. In principe kunt u zelf de verhuurder vragen om de teveel betaalde huur terug te betalen. Doet hij dit niet? Dan kunt u Huurteam Nederland inschakelen en starten wij een incasso procedure.

Wij versturen eerst een herinneringsbrief naar de verhuurder met het vriendelijke verzoek over te gaan tot betalen. Doet hij dit niet? Dan kan Huurteam Nederland overgaan tot een gerechtelijke procedure waarbij een deurwaarder de te veel betaalde huur gaat opeisen. De uitspraak is bindend en de verhuurder is verplicht u terug te betalen.