Onze tarieven

Huurteam Nederland werkt volgens het No Cure, No Pay principe. Wij vragen een percentage als je in het gelijk wordt gesteld door de Huurcommissie.

Op deze pagina lees je alle informatie over de tarieven die Huurteam Nederland hanteert. Voor elke procedure gelden andere tarieven. Lees de pagina goed door. Onderaan de pagina lees je de algemene voorwaarden en het beleid rondom onze tarieven.

Tarieven per procedure

huurverlaging bij onderhoudsgebreken

Onderhoudsgebreken

Indien huurder in het gelijk wordt gesteld bij een huurverlaging op grond van onderhoudsgebreken bedraagt de commissie 25% van het totaalbedrag wat je aan huurverlaging terugkrijgt. Plus eenmalig 1 maand aan verschil in huurverlaging. 

toetsing huurprijs

Toetsing aanvangshuurprijs

Indien huurder in het gelijk wordt gesteld en de huurprijs wordt permanent verlaagd dan bedraagt de commissie 25% van het totaalbedrag wat je aan huurverlaging terugkrijgt. Plus eenmalig 1 maand aan verschil in huurverlaging. 

jaarafrekening servicekosten

Jaarafrekening servicekosten

Indien huurder in het gelijk wordt gesteld en recht heeft op een teruggave van de te veel betaalde servicekosten bedraagt de commissie 30% van het totaalbedrag wat je terugkrijgt. 

splitsen all in prijs

Splitsing all-in-prijs

Als je huurprijs gesplitst wordt vragen wij 1/3de aan verschil in huurprijs voor de komende 12 maanden. Is er sprake van een splitsing tijdens de toetsing aanvangshuurprijs? Dan geldt het tarief van de toetsingsprocedure. 

Algemene bepalingen

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op onze juridische dienstverlening. Deze voorwaarden hebben betrekking op juridische ondersteuning bij Huurcommissie zaken. Huurteam Nederland treedt op als bemiddelaar tussen huurder/verhuurder. 

Onze service

Het maatschappelijk doel van Huurteam Nederland is om huurders in Nederland juridisch te helpen. Bij acute problematiek draagt Huurteam Nederland zorg om deze problemen z.s.m. op te lossen. Wij vinden dat iedere huurder bij ons terecht moet kunnen met zijn of haar hulpvraag. Daarom werken wij op basis van No cure, No pay. 

No Cure, No Pay

Huurteam Nederland werkt op basis van no-cure no-pay. Dit houdt in dat huurder alleen een betaalverplichting heeft als de huurder in het gelijk wordt gesteld en recht heeft op een huurverlaging.

Als er tussentijds een akkoord met de verhuurder wordt afgesloten ten tijden van onze juridische begeleiding blijft ons tarief van toepassing.

Indien de huurder in het ongelijk wordt gesteld hoeft de huurder geen kosten te betalen. 

Welke service garandeerd Huurteam Nederland?

  • Indienen en zorg dragen voor een Huurcommissie zaak
  • Juridisch onderbouwing van een zaak
  • Beoordelen van onderhoudsgebreken
  • Opstellen rapport puntentelling
  • Opstellen gebrekenbrief, inzage jaarafrekening en voorstel tot splitsen.
  • Optreden als bemiddelaar tussen huurder en verhuurder
  • Bij acute problemen direct de verhuurder contacteren
  • Te veel betaalde huur incasseren bij de verhuurder d.m.v. onze incasso service
  • Aanspreekpunt voor huurders die juridisch advies nodig hebben

Bemiddeling

Wij zien vaak dat de relatie tussen huurder en verhuurder verstoord is geraakt en dat communicatie vaak geen uitkomst meer biedt. Huurteam Nederland ontzorgt huurders om als bemiddelaar met de verhuurder het contact te onderhouden, alleen indien huurder dit wenst.  U kunt Huurteam Nederland niet aansprakelijk stellen voor de uitkomst van de Huurcommissie zaak.

Uitleg Commissiebasis

Als de huurder in het gelijk wordt gesteld en recht heeft op een huurverlaging bij onderhoudsgebreken is ons tarief alleen van toepassing op de te veel betaalde huur uit het verleden en 1 maand aan verschil. Over de toekomstige huurverlaging of permanente huurverlaging hoeft de huurder geen commissie te betalen. Dit geldt ook bij de toetsing aanvangshuurprijs. De commissie bedraagt een percentage van 25% uit het verleden en geldt niet voor de toekomstige huurverlaging. 

Splitsen all-in prijs

Bij het splitsen van het huurcontract is er geen recht op huurverlaging met terugwerkende kracht. In dit geval rekent Huurteam Nederland een commissie van 33% over het verschil voor de komende 12 maanden. Voorbeeld: Je hebt een all-in contract van € 700,- en dit wordt gesplitst naar € 550,- dan is het verschil € 150,-

Hierover betaal je dan een commissie van 33% voor de komende 12 maanden: wat neerkomt op ongeveer 50 euro per maand. Als je tussentijds verhuist komt de commissie te vervallen en hoef je geen kosten meer af te dragen.

Huurcommissie kosten

Voor het starten van een procedure zijn legeskosten van 25 euro van toepassing. Deze kosten dienen voor het starten van de procedure te worden voldaan. Deze kosten krijgt de huurder terug indien huurder in het gelijk wordt gesteld.

Als de huurder niet in het gelijk wordt gesteld óf als de procedure inhoudelijk niet wordt behandeld,  b.v. vanwege het niet tijdig verstrekken van bewijsstukken dan krijgt de huurder de legeskosten niet terug. 

Btw 

Onze tarieven zijn exclusief btw en over het totaalbedrag wordt een btw tarief van 21% gehanteerd. 

Voor meer informatie over onze tarieven kun je contact opnemen met je contactpersoon.