Jaarafrekening Servicekosten

Servicekosten procedure in Nederland

Ben je het niet eens met de hoogte van de eindafrekening servicekosten die je van je verhuurder hebt gekregen? Of heb je helemaal geen eindafrekening gekregen? Veel huurders in Nederland starten een servicekosten procedure vanwege verschillende redenen. 

  • Je krijgt geen eindafrekening
  • Je bent het niet eens met de hoogte
  • Er worden kosten in rekening gebracht die niet kloppen

Servicekosten toetsen

Je kunt van de afgelopen 3 jaar een servicekosten procedure starten als je het niet eens bent met de eind afrekening van '21, '22 of 2023. Dit geldt voor huurders in de sociale sector.

Als je bezwaar tegen de jaarafrekening hebt en je moet een X bedrag terugbetalen dan kun je deze laten toetsen bij de Huurcommissie. Huurteam Nederland start deze procedure voor jou en zorgen dat je juridisch aan alle voorwaarden voldoet. 

Toch betalen

Een procedure heeft geen opschortende werking. Je zult de afrekening moeten betalen en als uit de procedure blijkt dat je in het gelijk wordt gesteld dan kun je de teveel betaalde servicekosten terugvorderen.

Schriftelijk kenbaar maken

Je verhuurder heeft tijdig de afrekening verstuurd maar je bent het niet eens met de hoogte van de afrekening. Maak dit schriftelijk kenbaar en licht toe waarom je niet eens bent met de hoogte van de servicekosten.

Bij het bezwaar dien je het jaartal te benoemen waar je het niet eens mee bent. Vanaf dan stel je de verhuurder 3 weken in de gelegenheid om te reageren en de kostenpost toe te lichten of aan te passen.

Huurteam Nederland inschakelen 

Indien je het nog steeds niet eens bent dan kan Huurteam Nederland je helpen een verzoek in te dienen bij de Huurcommissie om de servicekosten te laten beoordelen. 

Vragen over de Servicekosten

Kom ik in aanmerking voor deze procedure?
Huurders in de sociale sector komen in aanmerking voor een servicekosten procedure. Als je het niet eens bent met de hoogte van de servicekosten dan heb je het recht om deze te laten beoordelen
Ik ben het niet eens met de hoogte van servicekosten
Als je het niet eens bent met de jaarafrekening servicekosten dan moet je de verhuurder schriftelijk vragen om de servicekosten te verlagen. De verhuurder heeft hier 3 weken de tijd. Doet hij dit niet? Dan schakel je onze hulp in.
Is dit met terugwerkende kracht?
Je kunt een jaarafrekening servicekosten procedure starten van de afgelopen 3 jaar. 2021, 2022 en 2023. De procedure dient per jaar beoordeeld te worden.
Hoelang duurt de procedure?
De beoordeling of je te veel servicekosten hebt betaald duurt gemiddeld tussen de 4 en 6 maanden. De Huurcommissie doet een bindende uitspraak en geeft aan of je geld terugkrijgt of niet.
Wat zijn de kosten van deze procedure?
Zodra wij voor jou aan de slag gaan vragen wij een commissie van 33% over het totaalbedrag wat je terug ontvangt. De leges zijn eenmalig 25 euro voor de procedure. (per jaartal).

Wat wij voor je doen

marketing2-product-icon10

Procedure

Jaarafrekening Servicekosten

Wetsartikel

237

Omschrijving

Als je het niet eens bent met de hoogte van de servicekosten of als je verhuurder deze niet inzichtelijk maakt, kun je een servicekosten procedure starten.

Jaarafrekening Servicekosten
Huurteam Nederland gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.
Lees meer
×