Onafhankelijke puntentelling

Een puntentelling wordt vaak bij een van onze procedures als onderdeel van de procedure bij u thuis uitgevoerd. Als u niet in aanmerking voor een procedure komt, bijvoorbeeld als u een verhuurder bent, of langere tijd in de vrije sector woont dan kunt u een losse onafhankelijke puntentelling aanvragen.

Puntentelling aanvragen

De puntentelling, ook wel Woningwaarderingsstelsel (WWS) genoemd, wordt steeds belangrijker. In veel procedures wordt al gebruik gemaakt van dit puntensysteem en met de nieuwe plannen vanuit het kabinet zal het puntensysteem dwingender gemaakt worden.

puntentelling huurwoning

Foto door: Ronald Bakker.

Een verhuurder is straks wettelijk verplicht zich te houden aan dit puntensysteem en zal bij het huurcontract een puntenrapport als bijlage moeten gaan toevoegen. Naast het dwingend maken van het WWS systeem zal de puntentelling ook verhoogd gaan worden. Hierdoor kunnen straks steeds meer huurders gebruik maken van procedures binnen de Huurcommissie, zoals gebreken in de vrije sector.

De puntentelling wordt bij Huurteam Nederland toegepast binnen de procedures en zijn onderdeel van deze procedures. Kom je niet in aanmerking voor een procedure omdat je al langere tijd in de vrije sector woont, een verhuurder bent of om welke reden dan ook geen procedure wilt starten, dan kun je ook een losse, onafhankelijke puntentelling laten opmaken.

Deze puntentelling wordt middels professioneel apparatuur opgemaakt en na het onderzoek ontvangt u een officieel puntenrapport. Zo weet je direct wat de waarde van je huis is.

Wilt u als verhuurder een adviesrapport om de waarde van de woning te verhogen, dan kunnen wij op maat gemaakt advies geven.

Onafhankelijke puntentelling
Huurteam Nederland gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.
Lees meer
×