Toetsing Aanvangshuurprijs

Iedereen in Nederland mag zijn nieuwe huurcontract laten toetsen. En die ‘toetsing aanvangshuurprijs’ kan Huurteam Nederland voor je uitvoeren. We komen bij je langs en berekenen wat de maximale huurprijs mag zijn. Vraagt je verhuurder teveel huur? Dan dienen wij een verzoek in tot huurverlaging met terugwerkende kracht. We helpen je tot alles is geregeld.

Toetsing aanvangshuurprijs

Iedereen in Nederland heeft het recht om zijn nieuwe huurcontract te laten toetsen. Deze procedure heet de toetsing aanvangshuurprijs. Huurteam Nederland komt bij u langs en berekent wat uw maximale huurprijs mag zijn. Blijkt dat uw verhuurder te veel huur vraagt? Dan dienen wij een verzoek in tot huurverlaging met terugwerkende kracht. 

Voor wie is deze procedure?

Kom ik in aanmerking voor deze procedure?
Iedereen die een nieuw huurcontract tekent heeft het recht om zijn huurprijs te laten toetsen. Deze procedure heet de toetsing aanvangshuurprijs.
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?
Bij een tijdelijk huurcontract mag u deze procedure starten binnen 6 maanden nadat uw huurcontract is afgelopen.
Bij een onbepaalde tijd contract moet u de procedure binnen 6 maanden starten nadat uw huurcontract is ingegaan.
Wanneer heb ik recht op een huurverlaging?
Stel uw huurprijs is € 1100,- bij aanvang. Uit de puntentelling blijkt echter dat uw woning € 800,- waard is. Dan ligt deze onder de liberalisatiegrens (808,06) en dan mag de Huurcommissie de huurprijs verlagen. blijkt uit de puntentelling dat hij boven de liberalisatiegrens valt? Dan blijft de huurprijs € 1100,- en mag de Huurcommissie de huurprijs niet verlagen.
Is de toetsing aanvangshuurprijs met terugwerkende kracht?
Ja. U heeft recht op een huurverlaging met terugwerkende kracht vanaf het moment dat uw huurcontract is ingegaan.
marketing2-product-icon10

Procedure

Toetsing aanvangshuurprijs

Artikel

7:249 BW

Beschrijving

De toetsing aanvangshuurprijs is er voor iedereen met een nieuw huurcontract. Tijdens de procedure wordt de maximale huurprijs voor een zelfstandige en onzelfstandige woonruimte berekent. 

Duur:

Deze procedure duurt gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden.

Toetsing Aanvangshuurprijs
Huurteam Nederland gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.
Lees meer
×